TASARIMLARDA VAZGEÇİLMEZ İKİ KAVRAM AHŞAP VE DEMİR

Özet
:
İnsanlar hayatının her döneminde ahşap ve demirin varlığına ihtiyaç duymuştur.Ancak günümüzdeki durum bu konuda ihtiyaç kavramının yeniden yorumlanmasına sebep olmuştur. Yaşam alanlarınızı yenilerken ya da yeni bir yaşam alanı inşa ederken ahşap ve demir artık dekor’un tamamlanması için de vazgeçilmez ürünlere dönüşmüştür.

İnsanlar hayatının her döneminde ahşap ve demirin varlığına ihtiyaç duymuştur.Ancak günümüzdeki durum bu konuda ihtiyaç kavramının yeniden yorumlanmasına sebep olmuştur. Yaşam alanlarınızı yenilerken ya da yeni bir yaşam alanı inşa ederken ahşap ve demir artık dekor’un tamamlanması için de vazgeçilmez ürünlere dönüşmüştür. Bu yüzden ev, iş yeri bahçe ya da çok amaçlı kullanılan tüm alanlarda ahşap ve demire dair birçok tasarım bulabilirsiniz.Renkleri  ve doğallığı pekiştirirken beraberinde pratik çözümler de üretebilirsiniz. Temelinde doğaya ve doğal’a kaçışın olduğu bu tasarım anlayışı sürdürülebilir sağlamlık ve kalite ile birleşince birçok mimarın ve tasarımcının vazgeçilmezleri arasına girmişlerdir.

Bazen duvara bitişik bir kitaplık bazen bir tv ünitesi bazen dekoratif bir raf olarak iç mekanlarda gördüğümüz bu tasarımlar saksı, sehpa ,sepet, bahçe dekor ürünleri vs gibi dış mekanlarda dafarklı şekillerde karşımıza çıkabilir. Kurutulmuş ağaçlar ve doğru seçilmiş saksılarla birleştiğinde evinizin iş yerinizin ya da bahçenizin herhangi bir yerinin vazgeçilmezleri arasına girebilir. Masa üzeri dekorları halat ya da deniz kabuklarıyla birleşerek keyifli sohbetlerinizin bir parçası haline getirilebilir.Büyük ve boylu kurutulmuş ağaçlar iç mekanlarda katlar arasında bütüncül bir birleşimi sağlarken beraberinde rahatlatıcı bir etki yaratabilir. Bu ürünler hem ortamın ambiyansını tamamlamak hem de ihtiyacınızı karşılamak noktasında en çok aradığınız ürünlere dönüşebilir.

     Yaşam alanlarınızın her yerinde doğal bir görsel arayışında iseniz ,teknolojinin oluşturduğu modern bir sarmal içerisinde ahşabın sıcak bir görüntüsüne ihtiyaç duyuyorsanız ya da demirin görkemli ve kadim etkisini ruhunuzun derinliklerinde  hissetmek istiyorsanız tüm bunları bir arada kullanabileceğiniz bir çok alternatifiniz olduğunu bilmelisiniz. Kendi tasarımlarınızı oluşturmak ya da daha önceden tasarlanmış ürünleri tasarımlarınız parçası yapmak artık çok daha kolay ve ulaşılabilir hale gelmiş durumda.Tasarımlarınızı inşa edebileceğiniz ürünlerden tutun da hazır halde satın alabileceğiniz ürünler için artık işyeri ya da mağaza dolaşmanıza gerek kalmayacak. Öyle kiölçüleri ve ürün içeriği ve kalitesi her detayına kadar belirtilmiş dekorasyon ürünlerini gördüğünüzde artık aklınızdaki o alan için başka bir şey düşünemeyeceksiniz.Hatta aklınızdaki diğer tasarım ürünlerini bir e ticaret sitesinde gezerken gördüğünüz bu ürüne bağlı değiştireceksiniz.

Bir çok insan satın alırken ürünler içerisinde ölçü ve montaj bilgilerini içeren notlara mutlaka denk gelmiştir ancak bu seferki çok başka bir deneyim.Demirin ve ahşabın birleşmesiyle oluşan bu ürünler teknolojinin geldiği son noktada artık tüketicilere üç boyutlu olarak sunuluyor. Özel bilgisayar programlarıyla üç boyutlu olarak dijitale aktarılarak kullanıcılara tarifsiz bir yorumlama refleksi kazandırıyor. Böylelikle tüketicilere bu dekoratif ürünleri kullanmak istedikleri yerde hayal etmekten çok daha fazlasını sunuyor. Satın almak istediğiniz ürünleri e ticaret yapan işletmelerden sipariş vermeden önce yanındaymışsınız gibi algılamanıza olanak sağlıyor. Bu ürünlerin bir çoğu nakliye ve montaj çözümleri üretmek adına demonte şekilde sipariş verilebiliyor. Bazı ürünler ise doğrudan satıcı firma tarafından nakliye ve montaj garantisinde satın alınıyor. Böylelikle dünyanın neresinde olursa olsun kalite ve ölçülerini daha önceden bildiğiniz ,kullanım alanlarında dijital olarak deneyimlediğiniz bir çok ürün tek bir tuş hareketi ile kapınıza kadar getirilebiliyor.

E ticaretin teknoloji ile birleşerek oluşturduğu bu konfor alanı modern dünyamızda istenilirse her tarzda yaşam alanı inşa etmemize alternatiflerle beraber katkı sağlıyor. İstenilirse kıtanın diğer ucundaki yaşamın folklorik ürünlerini istenilirse yüzlerce yıllık bir tasarımı ihtiyacınıza veya dekorunuza bağlı olacak şekilde çok kısa bir sürede etrafınıza taşıyabiliyor. Global ölçekte etkileşimin bu kadar çok ve bu kadar hızlı olduğu dünyamızda insanlara uzak bir coğrafyada üretilen bir ürün ve/veya  tasarımlar için farklı alternatifler sunuyor. Hiç şüphesiz bu iletişim ve alışveriş yöntemleri insanların birbirlerini daha iyi anlamasını kolaylaştırıyor. Birbirlerinin pencerelerinden bakarken empatik yönlerinin gelişmesine etki ederek inovasyona bağlı tasarımların çeşitliliğinin de artmasına olanak sağlıyor.

  Tasarımcıların, üreticilerin ve tüketicilerin kolayca bir araya gelebildiği e ticaret ekosisteminde her sektörde olduğu gibi kalite ve estetik konusunda duyarlı olan işletmeler çok daha hızlı ve organik bir şekilde büyüyor. Yerel bir üretici olmaktan çıkararak tasarımları ve ürünleri global ölçekte karşılık bulan bir işletmeye dönüştürüyor. Üreticiyi ve tüketiciyi karşılıklı koruyan e ticaret alışverişi dekoratif ürünlerde çok daha güzel ürünler ve çok daha fazla tasarım potansiyeli ile insanları sürekli yeni bir beklentiye sokmaya devam edecek gibi gözüküyor. 

  • svg
    Mobil: +90 552 505 6876
  • svg
    Ofis: +90 216 505 6876
  • svg
    info@mevsimcevre.com
X