• PEYZAJ PROJESİ ÇİZİMİ NEDİR?

    Peyzaj projeleri, imarlı alanlarda yapı tarifi dışında kalan açık ve yeşil alanlar ile çatı ve atrium mekanları için ekolojik, doğal ve kültürel verilere dayalı üretilen fiziksel plan ve tasarım projeleridir. Tasarımın kalitesi uygulamayı da doğrudan etkileyeceği için peyzaj projesi çizimi alanında uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmelidir.

    UZMANLIK NEDEN ÖNEMLİDİR?

    Proje çizilirken sulama sisteminin doğru çalışması, yürüyüş yollarının doğru planlanması, doğru bitki seçimi, sert zemin ve yaşam alanlarının yerleşimi, alan büyüklüğü, depo ve hidrofor yeterliliği, toprak yapısı vb. bir çok faktörün proje oluşturulurken dikkate alınması gerekmektedir. Eğer bu yapılırsa yani proje aşamasında tüm bileşenler hesaba katılırsa sonradan oluşabilecek ek maliyetler önlenmiş olur. Bundan dolayı peyzaj projelerinin konusunda uzman mimarlar tarafından tasarlanması büyük önem taşır.

  • ULUSLARARASI STANDARTLARDA VE TAM ZAMANINDA
     

    Mevsim Çevre, mühendislik ilkeleri çerçevesinde uluslararası standartlar ve teknikleri göz önünde bulundurarak hizmet sınıfları için belirlenen süre içinde proje üretim sürecini gerçekleştirir.

    Bazen hatalı işlerin düzeltilmesi, ilk yapım maliyetinden daha fazla olabilmektedir. Bu nedenle peyzaj projelerinde uzmanlık büyük önem taşır.

    • Proje tasarımı nasıl gerçekleşir?

      Bahçenize ya da iç mekanınıza uygulamak istediğiniz fikirler zihninizde belirginleşmeye başladığında proje durumuna göre mimar/mühendis arkadaşlarımız size eşlik ederek genel bir çerçeve oluşmasına katkı sağlar. Daha sonra detay özellikler (bitki türleri, kameriyenin pozisyonu, bahçe yolları, sulama deseni vb.) belirlenir.

    • Toplam bütçe ne zaman belli olur?

      Proje süreci tamamlandığında uygulama maliyeti tam olarak hesaplanır. Projelerde sizin onayınıza bağlı olarak sonradan bazı değişiklikler yapılabilir.

    • Tüm detayları bilecek miyim?

      Elbette. Projenizle ilgili tüm detayları üç boyutlu çizimlerden görebileceksiniz. AutoCad, PhotoShop, SketchUp programları ile çizilmiş görseller aracılığı ile de bitkilerinizin son yerleşim yerlerini görebileceksiniz

      Projede kullanılacak bütün malzemeler

      İhtiyaç duyulan su kaynakları

      Bitkilerin yerleri, Alanın kaç bölgeye ayrıldığı

      Yaklaşık su tüketim ön raporu

      Sert zemin ve yürüyüş yolları

      Oturma alanları vb. birçok detay

  • svg
    Mobil: +90 552 505 6876
  • svg
    Ofis: +90 216 505 6876
  • svg
    info@mevsimcevre.com
X